Kirkenes Hundesenter inviterer av og til eksterne kursholdere til Kirkenes.

Følg med på denne siden for å se hvem som kommer! (Med forbehold om endringer)

Lær av en Norgesmester!


Gå ikke glipp av HELGEKURS med vinneren av NM Høyfjell for stående fuglehunder Astrid Weider Ellefsen


Innføring i belønningsbasert fuglehundtrening

Gjennom dette kurset går hun igjennom de viktigste prinsippene i belønningsbasert fuglehundtrening. Fokuset i treningen vil være på å utvikle gode trenerferdigheter hos deltakerne. Vi vil blant annet være innom belønningsutvikling, engasjement, selvkontroll, kriteriesetting, frivillige atferder, planlegging og relasjon. Kurset passer for deg som er ny med belønningsbasert fuglehundtrening, eller som er nysgjerrig på hva det handler om. Dette kurset handler om å bli flinkere til å trene fuglehunden sin med belønningsbaserte metoder. Vi kommer til å bruke atferder som sette seg raskt, bli sittende, avstandssitt, innkalling, reis, apport, følge fører og rios når vi trener. Vi tilpasser øvelsene etter nivået på hundene så hunden trenger ingen spesielle forkunnskaper for å bli med. Fokuset er å forbedre eierens trenerferdigheter. Siden vi konsentrerer oss om ferdigheter hos fører er nivået hos hunden irrelevant. Den bør allikevel være så gammel at den tåler treningsmengden i kurset. 

Om Astrid:

Astrid Weider Ellefsen driver Vindfinn hundetrening hjemme i Vikersund og R+Gundogs – en online medlemsportal for fuglehundeiere. Med sine mange hunder trener hun mot og konkurrerer i apportprøver, jaktprøver og jakt, lydighet, rallylydighet og agility. Hennes største interesse er jakt og prøver med stående og støtende fuglehunder. Hun har fått premiert flere ulike raser på jakt- og apportprøver og har oppnådd flere gode premier i alle klasser på fuglehundprøver. Astrid har også vunnet NM høyfjell for stående fuglehunder, deltatt i NM finaler på skog og lavland, blitt plassert i NM for spaniels, og fått lov til å representere Norge i VM for stående fuglehunder.

Du kan lese mer om Astrid og hennes treningsfilosofi her:

https://www.vindfinn.com/ og her https://www.rplusgundogs.com/


Passer for stående og støtende fuglehunder 

Tid: kl 10.00-16.00 lørdag 16.mars og søndag 17.mars 2024

Sted: Hundehallen på Svartli

Pris: Kr 3500,- pr deltaker med hund (Max 8 plasser)

Observatør kr 500,-

Påmeldingen er bindende og betaling gjøres via linken som påmelding.

R+Gundogs inviterer til

fuglehundfestival 21.-23.juni 2024 i BARDU! 


Velkommen til tre hele dager med belønningsbasert fuglehundtrening for både stående og støtende fuglehunder. Alle tre R+Gundogs' instruktører (AStrid W Ellefsen, Thomas Stokke og Monica Hauan) er tilstede for å gi motivasjon, inspirasjon og ny kunnskap til deg som vil trene din fuglehund med belønningsbaserte metoder. 

Vi trener både i fellesskap og i grupper og er innom temaer som belønningsutvikling, signaler for SITT, arousalnivå, engasjement, vannapportering, shaping, skuddreaksjon, selvkontroll, relasjonen mellom deg og hunden, markerte apporter, innkallinger, følge ved fot, dirigeringer og vente på tur. Det vil bli brukt duer i deler av treningen. 


Fredag 21.06: 10.00 - 17.00

Lørdag 22.06: 10.00 - 17.00

Søndag 23.06: 10.00 - 15.00


Fuglehundfestivalen Juni 2024 holdes hos Nedre Steien Fuglehundsenter like ved Setermoen. Det ligger 25min i bil fra Bardufoss lufthavn og 45 minutter fra Bjerkvik.

Lørdag ettermiddag kjører vi felles grilling og middag på Steiland, et hus i gangavstand til fuglehundsenteret.


Deltaker med hund - kr 4 690,00

Observatør uten hund - kr 2 345,00

Påmelding for medlemmer i R+Gundogs på knappen under.

Er du ikke medlem enda? Det kan du bli her https://www.rplusgundogs.com/bli-medlem/

Slik finner du veien til Svartli:


Adressen er Storskogveien 673, 9911 Jarfjord.

5 min fra Hesseng, 15 min fra Kirkenes, 15 min fra flyplass

Vi sees!